бул. Васил Левски 1а, София 1142
+359 895 313152

Microsoft пуска нови инструменти за e-mail маркетинг, фактуриране и управление на бизнес процесите в интернет

По време на конференцията „Inspire“, Microsoft представи три нови инструмента за малкия бизнес: Microsoft Connections, Microsoft Listings и Microsoft Invoicing. Те са допълнение към вече съществуващите Microsoft Bookings и Outlook Customer Manager.

Microsoft Connections позволява на своите потребители да създават рекламни кампании, подобни на Mailchimp. Новата услуга, която се предлага в мрежата, Android и iOS, ще съдържа обичайните инструкции, необходими за e-mail маркетингова кампания, включително възможността за управление на абонатите, мониторинг на ефективността на кампаниите (открити такси, кликвания, нови клиенти, обратни изкупувания и др.). Microsoft ще предложи на потребителите редица предварително разработени шаблони за създаване на кампании „лесни начини хората да се присъединят към списъка ви или да се откажат от абонамента си.“

Идеята на Microsoft тук очевидно е да свърже потребителите по-дълбоко в средата на Office 365 и да им даде алтернативен инструмент за e-mail маркетинг. Със сигурност малките предприятия, които вече използват Office 365 ще оценят добавянето на този нов инструмент.

Microsoft Invoicing, нов инструмент за създаване на фактури и проучвания и прогнози. Това е доста опростена услуга, която  може да бъде интегрирана с PayPal, така че малките фирми могат лесно да приемат плащания с кредитни карти. Също така има и QuickBooks инструмент, който позволява да свържете счетоводния софтуер (и счетоводителя) с този нов инструмент за фактуриране.

Третият нов инструмент е Microsoft Listings, чрез който може да бъдат управлявани бизнес обяви във Facebook, Google, Bing и Yelp и да се наблюдават онлайн процесите. Той се конкурира с редица подобни инструменти, но точно както при другите нови предложения, целта на Microsoft е да задържи потребителите си в собствената си среда – Office 365.

Новите приложения вече са достъпни чрез програмата Microsoft Office 365 First Release.

източник: techcrunch.com

Leave a comment